Wees deel van de traditie.

Welkom bij Toxandria.

Het stijlvolle landhuis biedt de perfecte sfeer en faciliteiten, alles wat de veeleisende golfer verwacht. Of het nu gaat om de ruime vergaderzaal, de pro shop of het restaurant – het welzijn van leden en gasten staat altijd voorop. Alle ruimtes combineren functionaliteit en een elegante ambiance om een harmonieus geheel te vormen.

Rijk aan faciliteiten

Toxandria heeft diverse oefenfaciliteiten die veel afwisseling en train genot creëren. Denk aan onze driving range met dubbele etage en verschillende targets, een oefenhole die de kwaliteit heeft van de rest van de golfbaan, een oefengreen voor het clubhuis en oefenbunkers achter onze driving range met echte green.

Dicht bij de natuur

Duurzaam beheer en waar mogelijk ontwikkeling van nieuwe natuur staan al vele jaren hoog in het vaandel van het Landgoed Toxandria, sinds 1928 de thuisbasis van de Noord-Brabantsche Golf Club Toxandria. De internationale GEO certificering, commited to green,  getuigt al enige jaren van dit streven.

 

In goede samenwerking met verschillende natuurverenigingen monitort Toxandria jaarlijks de vogelstand, de wildstand en de flora op en rond de golfbaan.  In samenwerking met gemeente, waterschap en provincie is op het landgoed een Ecologische Verbindings Zone ten behoeve van de boomkikker gecreëerd. De 5,5 bunder akkerland wordt samen met de stichting Korensla klassiek beteeld met oude graangewassen zoals risweit, boekweit, emmer en spelt, die vervolgens door de lokale middenstand gebruikt worden voor honing, bier en meelproducten.

 

Een langgewenst wandelpad rond de golfbaan maakt een fraai ommetje Molenschot langs bloemrijk grasland mogelijk. Voorbeelden van maximale inzet voor duurzaam natuurbeheer samen met onze buren. Toxandria wil een goede rentmeester zijn over de aan haar toevertrouwde natuur en daarmee onderstrepen dat golf en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De “Oude Vijfde”

Toxandria heeft zoveel historie wat je overal terug kunt vinden in het clubhuis. Zelfs de oude holes, liggingen van bunkers kan je op diverse foto’s nog terugzien. Wij maken gebruik van de “oude vijfde” om de baan qualifying te houden mocht er onderhoud zijn op een van de andere holes. Veel leden pakken deze hole toch nog stiekem even mee aangezien de slag naar binnen fantastisch is om te spelen.

Liefde voor de sport

Een golfclub die de liefde voor de sport uitstraalt. Dat zijn wij! De kwaliteit van de golfbaan en het onderhoud ervan zorgt ervoor dat je bijna het hele jaar op zomergreens speelt en dan zijn ze ook nog van goede kwaliteit. Zo kan iedereen zo lang mogelijk met liefde genieten van de prachtige sport die golf heet. Als golfclub zorg je er namelijk voor dat je leden en gasten tevreden stelt en hoe kan dat anders dan de baan met zorg in goede conditie te houden.

Start typing and press Enter to search